top of page

איך נוצר צליל. איך ולמה אנחנו שרים

 

המאמר הזה לא מתימר להיות מאמר רפואי אלה לתת השכלה כללית על איך אנחנו בעצם יוצרים צלילים.
   בתמונה אנחנו יכולים לראות את מיתרי הקול ואת מיתרי הקול המדומים. כל תפקידם של מיתרי הקול המדומים הם למנוע מאוכל להכנס לצינור הלא נכון. לא מתפקדים בשירה או דיבור

כשמתחילים לשיר, לוקחים קודם נשימה. השרירים של הלרינקס גורמים למיתרי הקול להתחבר בעקבות גירוי עצבי. מיתרי הקול נשארים מקבילים עד שיש מספיק לחץ אוויר ופיצוץ קטן של אוויר "בורח" מבין המיתרים. זה מה שיוצר צליל. בגלל זה שליטה מוחלטת באוויר נותן לנו שליטה על הצליל. אמנם זה לא הדבר היחיד שאנחנו צריכים בכדי לשיר, אבל זה הכי חשוב. שינויי לחץ אוויר בנגד מיתרי הקול זה מה שיצור צלילים שונים.   

הציור הבא יתן לכם מושג על איך המיתרים פועלים: הם לא נסגרים בבת אחת, החלק התחתון נפתח קודם ולאחר מכן בהדרגה ונסגר שוב. כל מה שיפריע לתהליך זה מוריד מהאיכות הקולית (יבלות וכו', גשו ל"בריאות הקול" באתר זה)   

The Larynx

לפי הגדרת המילון, "בית הקול". ה"צינור" הזה כולל שרירים חיצוניים, שיזיזו את הצינור עצמו בצוואר ושרירים פנימיים שבין היתר יזיזו את מיתרי הקול עצמם.

איזור התעודה

איזור התעודה הוא האיזור שבו הצליל מהדהד. בכדי להגיע אליו יותר בקלות, אנחנו מנסים לעלות את הלחיים, כשלא בהכרח אנחנו מחייכם, ואז אנחנו עוזרים לצליל לעלות לאיזור שקוראים בשפה הקלסית "המסכה". נרגיש את הויורציה באיזור המצח, ובין האף לשפתיים. כמו כן, באיזור הלחיים (עצמות הלחי). לפי גובה הצליל, נרגיש ויורציה באיזור אחר.

שוב פעם חברים, אפשר לעשות המון לבד, אפשר ללמוד המון מהכתוב, אבל שום דבר לא מחליף מורה שיודעת לעבוד נכון.

 

טיפ קטן: אם החלטתם לעבוד לבד, תקליטו את עצמכם בזמן תרגילים: כשאנחנו מפיקים צליל, מה שאנחנו שומעים שונה למדי ממששומעים בחוץ. עם ההקלטה, תבינו את ההבדל ותוכלו להתחיל להבין מה לשנות

bottom of page